2018 Nefes kredisi için kimler nereye başvuracak?

2018 Nefes kredisi için kimler nereye başvuracak?

Nefes kredisi için kimler başvurabilir? Nefes kredisi faiz oranı...

Nefes kredisi ile KOBİ'lere düşük faizli kredi imkanı sağlanıyor. KOBİ'lerin nefes kredisine başvurması ise çok kolay. Bir üye maksimum 200 bin TL kredi kullanabilecek. İşte Nefes Kredisi ile ilgili merak edilenler...

KOBİ'lere düşük faizli kredi sağlanması hedeflenen ve 2017 yılında başlatılan Nefes Kredisi 2018 yılında da devam edecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, iş dünyasına finansman temin etmek için hayata geçirilen Nefes Kredisi'nin 2018'de devam etmesi için Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla imza töreni ve tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantı, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım'ın genel müdürlerinin katılımlarıyla İzmir Kaya Termal Otel'de gerçekleştirildi.

NEFES KREDİSİNE BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Nefes Kredisi'ne değinen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Nefes Kredisi sistemi çok basit.

Pazartesi gününden itibaren üye KOBİ'lerimiz oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesi ile çalıştıkları banka şubesine başvurabilecekler. Nefes Kredisi faizimiz aylık yüzde 0.99 olacak. Bir üyemiz azami 200 bin lira kredi kullanabilecek ve kredi 12 eşit taksitli olacak. Kredinin yüzde 85'i hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak.

Yani KOBİ'lerimizin çok ciddi bir teminat sıkıntısı olmayacak. Normalde bugün paranızı bankaya mevduata koysanız bankadan yüzde 15 mevduat faizi alıyorsunuz ama Nefes Kredisi kullanınca aylık 0.99, yıllık yüzde 11.88 faiz ödeyeceksiniz. Yani KOBİ'lerimiz mevduat faizinden 3 puan aşağıda kredi kullanabilecek. Yani, Cumhurbaşkanımızın tabiriyle finansmanda inovasyon yapmaya devam ediyoruz. Toplamda KOBİ'lerimize 5 milyar kredi kullandırıp, faiz yükünden 400 milyon liraya yakın tasarruf etmelerini sağlayacağız. KOBİ'miz kazanacak, Türkiye kazanacak" diye konuştu.

"HERKES HAK ETTİĞİNİ ALMALI"

Kredi konusunda da KOBİ'lerin daha fazla pay almaları gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, "Herkes hak ettiğini almalı. Güney Kore'de KOBİ'ler kredilerin yüzde 75'ini alıyor, Portekiz'de yüzde 80'ini alıyor. Yunanistan'da bütün krediler içinde yüzde 55 payı KOBİ'ler alıyor. KOBİ'ler için ne yapsak azdır. Nefes kredisi için reel sektörün çatı kuruluşu odalar borsalar ve finans sektörü temsilcileri bir araya geldi. Bu birliktelikten KOBİ'ler hak ettikleri krediye ulaştı. Bu kaynağa ulaşma projesinin yanında faizin düşürülmesi politikasına da katkı sağladı. Bu bir başlangıç" dedi. Nefes Kredisi için 5 milyarlık hacim planlandığına dikkat çeken Yıldırım katılımcılara bir müjde vererek bu rakamı 7.5 milyar liraya çıkarttığını açıkladı. Krediyi ilk 6 ay ödemesiz 1.5 yıl vadeye uzattığını belirten Binali Yıldırım, "KOBİ'ler sözüne sadık işletmeler. Ekonomiye katkıları büyük. Biz 290 bin işletmeye KOSGEB aracılığıyla kredi imkanı sağladık. Üretimin artması demek ihracatın artması demek ve daha çok vatandaşın iş bulması demek. Türkiye'nin krizi kaldıramayacağını düşünenler mosmor oldu. Bu yıl bozuk plak gibi başa aldılar. 2018'de de kötü senaryolar yazıyorlar. Ekonomi üzerine moral bozucu söylemlere yabancı değiliz. Ama bu ülkenin başbakanı olarak söylüyorum biz büyük bir mücadele verdik. Sadece ülkemizin kalkınması için değil bölgemizdeki mazlum insanların da yardımcısı olduk. Bütün bunlara rağmen hiç merak etmeyin Türkiye ekonomisi sürdürülebilir büyümeye devam edecek. Terlemeye üretmeye devam edeceğiz" dedi.

http://www.milliyet.com.tr/nefes-kredisi-nedir-nefes-kredisi-gundem-2640038/